2021.10.13-án az FDA jóváhagyta a pembrolizumab kemoterápiával és bevacizumabbal vagy bevacizumab nélkül adott kombinációjának alkalmazását...
A részletek itt olvashatók.

Az FDA 2021.08.10-én jóváhagyta a lenvatinib és a pembrolizumab kombinációját előrehaladott vesesejtes karcinómában (RCC) szenvedő felnőtt betegek első vonalbeli kezelésére. A részletek itt olvashatók.

Az FDA jóváhagyta a pembrolizumab (Keytruda) + platina- és fluoropirimidin-alapú kemoterápia kombinációját metasztatikus vagy lokálisan előrehaladott oesophagealis vagy gastro-oesophagealis carcinoma kezelésében, azoknál a betegeknél, akik nem alkalmasak műtéti reszekcióra vagy definitív kemoirradiációra.

Az FDA  jóváhagyta a nivolumab és a kabozantinib kombinációját, előrehaladott vesesejtes karcinómában szenvedő betegek első vonalú kezelésében.

A gyógyszeres terápia az onkológia legdinamikusabban fejlődő ága. 
Hónapról hónapra zárulnak le sikeresen klinikai vizsgálatok,

Kedves Kollégák!

A gyógyszeres terápia az onkológia legdinamikusabban fejlődő ága. Hónapról hónapra zárulnak le sikeresen klinikai vizsgálatok, ez a terápiás algoritmusok gyors változását eredményezi. Célunk a honlapon egy új rovat indítása, melyben röviden beszámolunk az FDA által törzskönyvezett legújabb készítményekről. Bízunk abban, hogy ezzel segítséget nyújtunk a lehetőségek közötti eligazodásban.

Üdvözlettel: Küronya Zsófia MOT® Gyógyszerterápiás Szekció elnöke 

November 11.

Hírlevél - Konferencia - Tanfolyam

 

h

k

sz

cs

p

sz

v

 
 
          01 02 03  
  04 05 06 07 08 09 10  
  11 12 13 14 15 16 17  
  18 19 20 21 22 23 24  
  25 26 27 28 29 30 31  
 

MOT Kongresszus

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

EACR tagság

A MOT® tagok 2003. óta EACR tagok is, hála a társaságok együttműködésének. Ez főként a kutatók részére számos előnnyel és pályázati lehetőséggel jár.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Kérjükhogy adója 1%-ával támogassa Társaságunkatezzel is elsegítve az általunk kitzött célok megvalósítását, melyek:egészségmegrzés, betegségmegelzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés

Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2021-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

Tisztelettel kérjük, hogy a nevét és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>