A vizsgálatot végző intézetek, kórházak és orvosok az itt letölthető táblázatban találhatóak, amiből a bejelentkezés időpontjait és módjait is megtudhatják.

2023. június 29-július 01. Zalakaros
részletes tájékoztató itt olvasható
Szakdolgozói díj - Felhívás itt érhető el
Jelölőlap itt található

-részletes tájékoztató, regisztációs link itt elérhető-
2023. június 29-július 01. Zalakaros

Örömmel értesítjük Tagtársainkat, hogy 2022. augusztus 23-án - 20 alapító taggal - megalakult a MOT® Multidiszciplináris Robotsebészeti Szekciója, így újabb fontos szakterület kapott kiemelt szerepet a Társaság működésében.

A megalakult Szekció tagjai megalkották és elfogadták a Működési Szabályzatot, megválasztották a szekció tisztségviselőit.

A szekció megalakulását és Szabályzatát a MOT® Elnöksége jóváhagyta.

2022. március 23-án az FDA jóváhagyta a lutécium 177 radioaktív izotóp (Pluvicto) kezelést,  metasztatikus, kasztrációrezisztens prosztatatumorban (mCRPC) szenvedő betegeknél, akik korábban ARTA- és taxánalapú kemoterápiás kezelésben részesültek és PSMA-PET/CT vizsgálatuk pozitív. 

A részletek itt olvashatók.

2022. március 23-án az FDA jóváhagyta a lutécium 177 radioaktív izotóp (Pluvicto) kezelést,  metasztatikus, kasztrációrezisztens prosztatatumorban (mCRPC) szenvedő betegeknél, akik korábban ARTA- és taxánalapú kemoterápiás kezelésben részesültek és PSMA-PET/CT vizsgálatuk pozitív. 

A részletek itt olvashatók.

 A június 9-11 között Hévízen zajló esemény kiemelt témája:

ROBOTSEBÉSZET AZ ONKOLÓGIÁBAN
További témáink:
Precíziós onkológia, Molekuláris genetika az onkológiában,

Onkológiai terápiák: immunterápiák, biológiai terápiák, sugárterápiák, mellékhatás management, gyermekonkológiai terápiák jövője,

Az edukáció jelentősége – kommunikáció a betegek és a családtagok felé,

Munka- és egészségvédelem az onkológiában: sugárvédelem, gyógyszer expozíciók, betegmozgatás, segédeszközök használata, kiégés, stresszoldás,

egyéb onkológiai szakdolgozói témák.


A Kékgolyó Napok – Országos Onkológiai Szakdolgozói Konferencia egyúttal szabadon választott akkreditált szakdolgozói továbbképzés is.

 

A konferenciáról minden információt itt találnak:

https://www.altagra.hu/hu/kekgolyo-2022/,

regisztrálni és előadást feltölteni a honlapról is elérhető

https://e-conf.com/kekgolyo2022/registration/

felületen lehetséges.

Találkozzunk Hévízen június 9-11 között!

2022. március 11-én az FDA jóváhagyta az olaparibot (Lynparza ) olyan magas kockázatú,  korai emlőrákban szenvedő betegek adjuváns kezelésére, akiknél csírasejtes BRCA-mutáció mutatható ki (gBRCAm), a HER2-meghatározás negatív és neoadjuváns vagy adjuváns kemoterápiában részesültek.

A részletek itt olvashatók.

Az FDA engedélyezte a nivolumab kemoterápiával való kombinációját neoadjuváns indikációban, operábilis nem kissejtes tüdődaganatban.

A részletek itt olvashatók.

ingyenes bőrtumor szűrés 

lesz az Országos Onkológiai Intézet Bőrgyógyászati Ambulanciáján

2021. június 7-11. között.

Bejelentkezés

naponta 8:00-9:00 óra között a +36/1/224-8600 telefonszámon a 3673 melléken.

további információk itt olvashatók

2021. szeptember 10.
Országos Onkológiai Intézet, Budapest
Az on-line regisztráció és absztrakt feltöltés elérhető az alábbi linken:
FIOSZ regisztráció 
A konferencia első körlevelében részletes információk találhatók a rendezvényről. 
- a körlevél itt olvasható –

A Magyar Onkológusok Társasága®
- a Szakdolgozói Szekció elnöksége kezdeményezésére -
ismételten díjazni fogja a kiemelkedő szakdolgozói tevékenységet.
- a díjról, valamint a jelölésről itt olvashatók a részletek -
- a Jelölő lap itt található –

2021. december 3-án az FDA jóváhagyta a pembrolizumabot IIB vagy IIC stádiumú melanomában szenvedő felnőttek és 12 évesnél idősebb gyermekek adjuváns kezelésére, komplett reszekciót követően, a KEYNOTE-716 vizsgálat eredményei alapján.

A részletek itt olvashatók.

2021. október hó 25. napján megalakult a

 

Magyar Onkológusok Társasága®
Kísérletes Onkológia és Patológia Szekciója


Az alapítók szándéka arra irányult, hogy a MOT® tevékenységéhez kapcsolódóan a laboratóriumi munkát végző kísérletes rákkutató és patológus munkatársak számára a Társaságon belül önálló egységként működő Szekció jöjjön létre.

2021.10.13-án az FDA jóváhagyta a pembrolizumab kemoterápiával és bevacizumabbal vagy bevacizumab nélkül adott kombinációjának alkalmazását...
A részletek itt olvashatók.


A részletek itt olvashatók.

A bőrdaganatok nagy vonalakban két csoportba sorolhatók, megkülönböztetünk melanoma és nem-melanoma csoportot.

Az FDA 2021.08.10-én jóváhagyta a lenvatinib és a pembrolizumab kombinációját előrehaladott vesesejtes karcinómában (RCC) szenvedő felnőtt betegek első vonalbeli kezelésére.

A részletek itt olvashatók.

Az FDA jóváhagyta a pembrolizumab (Keytruda) + platina- és fluoropirimidin-alapú kemoterápia kombinációját metasztatikus vagy lokálisan előrehaladott oesophagealis vagy gastro-oesophagealis carcinoma kezelésében, azoknál a betegeknél, akik nem alkalmasak műtéti reszekcióra vagy definitív kemoirradiációra.

2021. február 18-án megalakult a MOT® Onkodermatológiai Szekciója - 30 alapító taggal -, így újabb fontos szakterület kapott kiemelt szerepet a Társaság működésében.

A szekció megalakulását a MOT® Elnöksége jóváhagyta.

Az FDA  jóváhagyta a nivolumab és a kabozantinib kombinációját, előrehaladott vesesejtes karcinómában szenvedő betegek első vonalú kezelésében.

A gyógyszeres terápia az onkológia legdinamikusabban fejlődő ága. 
Hónapról hónapra zárulnak le sikeresen klinikai vizsgálatok.

Kedves Kollégák!

A gyógyszeres terápia az onkológia legdinamikusabban fejlődő ága. Hónapról hónapra zárulnak le sikeresen klinikai vizsgálatok, ez a terápiás algoritmusok gyors változását eredményezi. Célunk a honlapon egy új rovat indítása, melyben röviden beszámolunk az FDA által törzskönyvezett legújabb készítményekről. Bízunk abban, hogy ezzel segítséget nyújtunk a lehetőségek közötti eligazodásban.

Üdvözlettel: Küronya Zsófia MOT® Gyógyszerterápiás Szekció elnöke 

A részletek itt  olvashatók

Jelölő lap innen letölthető

A 2018. május 10-12. között megrendezésre került Vándorgyűlés beszámolóját olvashatják. 

2018. szeptember 14-én kerül megrendezésre a Fiatal Onkológusok Szekciójának VII. kongresszusa az Országos Onkológiai Intézetben. A FIOSZ elnökének levelét az alábbiakban olvashatják.

A Magyar Onkológusok Társasága® - a Szakdolgozói Szekció elnöksége kezdeményezésére - 2018-ban megalapítja a „AZ ONKOLÓGIAI ÁPOLÓI HIVATÁS KIVÁLÓSÁGA” díjat.

2018. május 10-12. között kerül megrendezésre a Magyar Onkológusok Társasága Szakdolgozói Szekció VI. Vándorgyűlés és Szakkiállítás Telkiben.

Az ESO (European School of Oncology)  és az EONS  (European Oncology Nursing Society) első alkalommal szervez onkológiai szakdolgozók részére mesterképzést Budapesten.

A FIOSZ elnökének, Vajdics Tímeának a beszámolóját olvashatják a FIOSZ VI. konferenciájáról.

A FIOSZ fő célja az onkológia területén tevékenykedő fiatal szakorvosok és onkológus jelöltek közötti munkakapcsolat kialakítása, a klinikai onkológia szakvizsgára készülők támogatása.

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fiatal Onkológusok Konferenciája szeptember 29-én.

Az alábbiakban Vajdics Tímea onkológus szakorvosjelölt beszámolóját olvashatják.

2017. szeptember 29-én kerül megrendezésre a Fiatal Onkológusok Szekciójának VI. kongresszusa az Országos Onkológiai Intézetben. A FIOSZ elnökének levelét az alábbiakban olvashatják.

2016. június 9-11. között került megrendezésre Harkányban a Magyar Onkológusok Társasága Szakdolgozói Szekció V. Vándorgyűlése és Szakkiállítása. A rendezvényről készült beszámolót az alábbiakban olvashatják. 

A Szekció a Magyar Onkológusok Társasága szervezetének legfiatalabb tagja.

Következő esemény

Hírlevél - Konferencia - Tanfolyam

 

h

k

sz

cs

p

sz

v

 
 
  01 02 03 04 05 06 07  
  08 09 10 11 12 13 14  
  15 16 17 18 19 20 21  
  22 23 24 25 26 27 28  
  29 30 31          
 

MOT Kongresszus

 

Magyar Onkológusok Társasága®

Fiatal Onkológusok Szekciójának és Gyógyszerterápiás Szekciójának Konferenciája

2024. szeptember 26-28. Esztergom, Grand Hotel Esztergom

- a tájékoztató itt olvasható -

 

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

 

Az ESMO eseményekről, tanfolyamokról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://www.esmo.org/

EACR tagság

A MOT az Európai Rákkutatási Szövetség (EACR) kapcsolt nemzeti társasága, mely már 2003 óta működik. Emiatt a MOT minden tagja ingyenes és teljes jogú tagságot kap az EACR-ben. A MOT tagjai élvezhetik az EACR teljes tagságát. Az EACR sokféle szolgáltatást nyújt tagjai közösségének támogatására, ideértve a kongresszusok és konferenciák (személyes vagy virtuális) csökkentett regisztrációs díját, illetve az ingyenes regisztrációt a „Meet the Expert” és a „How to…” webes szemináriumokhoz, a kommunikáció megkönnyítését és együttműködés a rákkutató közösségen belül, lehetőséget ösztöndíjakra és ösztöndíjakra való jelentkezésre, valamint csatlakozásra az EACR Könyvklubhoz. További információkért látogasson el a www.eacr.org/membership oldalra!

 

 

Emlékeztető

 

A
Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet,
jogosult
az   SZJA 1 %  - ának
befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.


Kérjük,
hogy
adója 1%-ával támogassa Társaságunkat,
ezzel is elősegítve az általunk kitűzött célok megvalósítását,
melyek:
egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés
Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelőzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

 

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk,
melyre a támogatást várjuk:
19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

A MOT® - tagdíj összege 2024-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

 

Tisztelettel kérjük, hogy a nevet és pecsétszámot (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>