A Fiatal Onkológusok Szekciójának története

A FIOSZ fő célja az onkológia területén tevékenykedő fiatal szakorvosok és onkológus jelöltek közötti munkakapcsolat kialakítása, a klinikai onkológia szakvizsgára készülők támogatása.

A FIOSZ (Fiatal Onkológusok Szekciója 2011.) megalakulásában a MOT akkori elnökének - Prof. Dr. Gődény Máriának - nagy szerepe volt, mind szakmailag, mind emberileg támogatta a munkánkat és segítséget nyújtott ahhoz, hogy a szekció létrejöhessen.

 Alapító tagok:

  • dr. Küronya Zsófia (2011-2014 elnök)
  • dr. Mátrai Zoltán    (2011-2014 titkár)
  • dr. Zaka Zoltán
  • dr. Schmidt Emese
  • dr. Lengyel Csongor
  • dr. Kiss Edina
  • dr. Langmár Zoltán
  • dr. Nagy Andrea
  • dr. Riesz Péter

2012.09.07-én "Komplex onkológiai ellátás a diagnózistól a rehabilitációig - Fókuszban az emlő- és prosztatadaganat"  címmel került sor az első FIOSZ Konferencia megrendezésére. Még ebben az évben a FIOSZ meghívást kapott az ESMO fiatal onkológusokat tömörítő csoportjától, a YOC–tól, hogy nemzetközi kerekasztal résztvevőjeként mutassa be a céljait és tárgyaljon az együttműködésről. Ennek a meghívásnak köszönhetően a magyar fiatal onkológusok is részt vettek egy nemzetközi kérdőív kitöltésében, mely a kiégést mérte fel.

2012-től minden év szeptemberében megrendezésre kerül a FIOSZ Konferencia az Országos Onkológiai Intézetben. A délelőtti program mindig tematikus. Az elmúlt években a biostatisztika, az evidenciákon alapuló orvoslás, kommunikáció, jog, kiégés, cikk-írás kerültek a fókuszba. A délután során hagyományosan a fiatal kollégák egy-egy érdekes esetet mutatnak be, vagy saját tudományos munkájukat ismertetik.

2016-ban a Konferencián meghirdetésre került hagyományteremtő jelleggel egy ösztöndíj, melynek keretében a legjobb előadók közül kisorsolt szerencsés fiatal kolléga egy hetet tölthet el Németország egyik vezető Onkológiai Centrumában.  2014-ben az alapító elnökség leköszönt, az új elnök Újhelyi Mihály, a titkár Vajdics Tímea, a FIOSZ megalakulásáért sokat dolgozó Küronya Zsófia tiszteletbeli elnök lett.

2016-ban ismét vezetőség-választásra került sor. Az elnök Vajdics Tímea, a titkár Varga Linda lett. Vezetőségi tagok: Jorgo Kliton, Lőcsei Zoltán, Béres Edit.        
2018-ban két alkalommal is elnökválasztás történt, márciusban Gorka Eszter lett az elnök. A szeptemberi konferencián Martin Tamást szavazta meg a közgyűlés elnöknek, a titkár továbbra is Varga Linda maradt. Vezetőségi tagok: Zolcsák Zita, Jorgo Kliton, Lőcsei Zoltán.

Továbbra is célunk minél szorosabb munkakapcsolat kialakítása a fiatal kollégákkal. Szeretnénk felhívni a MOT vezetőségének figyelmét arra, hogy a szakma igen jelentős utánpótlás gondokkal küzd, jó lenne ezt a folyamatot megállítani. Ehhez a FIOSZ működése mindenképpen hozzájárul.

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Következő esemény

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

 

Az ESMO eseményekről, tanfolyamokról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://www.esmo.org/

Emlékeztető

 

A
Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet,
jogosult
az   SZJA 1 %  - ának
befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.


Kérjük,
hogy
adója 1%-ával támogassa Társaságunkat,
ezzel is elősegítve az általunk kitűzött célok megvalósítását,
melyek:
egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés
Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelőzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

 

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk,
melyre a támogatást várjuk:
19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

 



 

A MOT® - tagdíj összege 2024-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

 

Tisztelettel kérjük, hogy a nevet és pecsétszámot (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>