Semmelweis Szimpózium 2018

Tisztelt Kollégák!

Napjainkban, az orvostudomány „high-tech” módszerei elérhetővé tették a személyre szabott gyógyítást. A technikák középpontjában a molekuláris biológia áll, amely hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. A 2018-as Semmelweis Szimpóziumon szeretnénk bemutatni a legújabb diagnosztikai és terápiás eljárásokat az endokrinológia, onkológia, hematológia, prenatalis genetika és a ritka betegségek területén, amelyeket ma már a napi gyakorlatban is alkalmazhatunk vagy a közeljövőben várható a bevezetésük.

Előadást hallhatnak a diabetes őssejtekkel történő kezeléséről, csakúgy, mint a PCSK-9 gátlás eredményeiről a familialis hypercholesterinaemiában. Megtudhatják, milyen új módszerek állnak rendelkezésünkre az endokrin daganatok korai felismerésében, és hogy a genetika hogyan segíti az egyre gyakoribbá váló pajzsmirigyrákok diagnosztikáját.

Ez utóbbi átvisz bennünket az onkológia területére. Kiváló előadóktól hallhatják a legkorszerűbb lehetőségeket a colorectalis és emlőrákok ellátásában, illetve egyéb szolid tumorokban. Ennek kapcsán bemutatjuk, hogy a RANK-RANKL rendszernek milyen fontos szerepe van a malignitások kialakulásában. Megismerhetik a likvid biopszia adta új lehetőségeket és a keringő szabad DNS vizsgálatában rejlő klinikai előnyöket. Ide tartozik többek között a prenatalis diagnosztika tekintélyes része is, amelynek során anyai vérből lehet számos magzati betegséget felismerni. És nem vagyunk messze már a genetikailag „megtervezett” gyermekektől sem, amely a szakmai mellett számos etikai problémát is felvet. Tényleg ezt akarjuk? Megtudhatják az előadásokból!

A hematológiában is hatalmas forradalom zajlott le az elmúlt évtizedben. A BITE-ing vagy a CAR T-sejt terápia már a tudományos fantasztikum világát idézi, pedig nem az! És ha a ritka betegségek iránt érdeklődnek, abban is újdonságot hallhatnak majd. Az utolsó szekcióban a feljövőben lévő új módszerekről lesz, amelyek valóban hihetetlen távlatokat nyitnak meg előttünk, mint pl. a végtag regeneráció, hogy csak egyet említsek, amely már a StarTrek filmsorozatot idézik fel.

A hazai szakértők mellett jól ismert nemzetközi hírű tudósoktól hallhatják a fentieket. Így minden együtt van, hogy emlékezetes 2 napot töltsünk együtt a Semmelweis Szimpóziumon. Reméljük, hogy Önt is a hallgatóság soraiban üdvözölhetjük novemberbe 8-9-én (ingyenes regisztrációért küldje el a nevét, munkahelyét, orvosi pecsétszámát (ha van) a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címre, 12 kreditpontot ér a részvétel).

Várjuk Önöket!

Üdvözlettel: 

Prof. Lakatos Péter András
Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinika

 

Meghívó

Program

Következő esemény

Hírlevél - Konferencia - Tanfolyam

 

h

k

sz

cs

p

sz

v

 
 
            01 02  
  03 04 05 06 07 08 09  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
  31              
 

MOT Kongresszus

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

EACR tagság

A MOT® tagok 2003. óta EACR tagok is, hála a társaságok együttműködésének. Ez főként a kutatók részére számos előnnyel és pályázati lehetőséggel jár.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2017-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak, Ph.D. hallgatóknak (max. 4 évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

Tisztelettel kérjük, hogy a nevet és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>