Multidisciplinaritás a kismedencei szolid tumorok kezelésében. A kismedencei team jelentősége

Köszöntő

A daganatos betegség kezelésének szemlélete új korszakához érkezett. A személyre szabott kezelés ma már nemcsak azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló gyógyszerek közül kiszűrjük a kevésbé hatékonyt, hanem sokkal többet: az egyén lehetőségeit, élethelyzetét, társbetegségeit, daganatát, daganatbiológiáját és sok más faktort figyelembe véve alakítunk ki terápiás stratégiát. A kismedencei daganatok esetén a radikális sebészi tevékenység korlátai nehezen definiálhatóak.

A kismedencei kiterjesztett műtétek nemcsak speciális jártasságot kívánnak, de nem nélkülözhetik a társszakmák szoros együtt működését intraoperatíve (urológia, nőgyógyászat, sebészet, plasztikai sebészet) és perioperative (radiológus, patológus, sugárterapeuta, onkológus), valamint a komplex (p)rehabilitációt (diatetikus, stoma-terápiás nővér, gyógytornász, pszichológus).

2015 óta működik az Országos Onkológiai Intézetben a kismedencei team. Létrejöttét a kismedencei daganatos betegségek sebészi ellátásának optimalizálásának igénye hívta életre. Működésünk 3 éves tapasztalatait szeretnénk megosztani az egynapos tanfolyam keretei között, remélve hogy a kismedencei daganatos betegségekkel foglalkozó kollégák számára sok újdonsággal (is) tudunk szolgálni.

Nagy szeretettel várjuk tehát továbbképzésünkre a multidisciplinaritás jegyében minden daganatos beteggel foglalkozó belgyógyász, onkológus, sugárterapeuta, patológus, radiológus, sebész, nőgyógyász, urológus, gasztroenterológus és háziorvos kollégát, 2019. március 8-án pénteken továbbképző előadásunkra.  Az előző években már megszokott tematika szerint első körben multidisciplináris, nem sebészi előadásokat követi a sebésztechnikai rész, majd a rehabilitációról lesz röviden szó.

A továbbképző előadásokat meleg ebéd követi, melyre minden regisztrált résztvevőt szeretettel várunk az Országos Onkológiai Intézetben.

 

Tisztelettel:

Dr. Mersich Tamás PhD                                          Dr. Novák Zoltán PhD
Sebész                                                                  Nőgyógyász

Az OOI kismedencei team vezetői

 

A tanfolyam kreditpontos, jelentkezni az oftex.hu portálon lehet.

A tanfolyam részletes leírását itt találja.

Hírlevél - Konferencia - Tanfolyam

 

h

k

sz

cs

p

sz

v

 
 
      01 02 03 04 05  
  06 07 08 09 10 11 12  
  13 14 15 16 17 18 19  
  20 21 22 23 24 25 26  
  27 28 29 30 31      
 

MOT Kongresszus

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

EACR tagság

A MOT® tagok 2003. óta EACR tagok is, hála a társaságok együttműködésének. Ez főként a kutatók részére számos előnnyel és pályázati lehetőséggel jár.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2020-ban is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665-00000000

Tisztelettel kérjük, hogy a nevét és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>