Sajtóközlemény - Megelőzés Éve 2018-2019

A IX. Népegészségügyi Konferencia, Megelőzés Éve 2018-2019 nyitó eseményének összefoglalóját olvashatják.

Tisztelt Bizottsági Tagok, Együttműködő Szakmai Szervezetek,

Ezúton küldjük a IX. Népegészségügyi Konferencia, Megelőzés Éve 2018-2019 nyitó eseményének összefoglalóját.

A hagyományokhoz híven immáron kilencedik alkalommal az idén is megrendezésre került a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram (MÁESZ) 2010-2020 rendezvény sorozat évadnyitó Népegészségügyi Konferenciája. A Program 74 szakmai szervezetből álló szakmai és koordinációs bizottsága évente rendezi meg Népegészségügyi Konferenciáját, amelyen a Program aktuális periódusára vonatkozó irányelvek, valamint a programtematika került kidolgozásra és elfogadásra. A rendezvényen a résztvevők megismerkedhettek szakmai előadások keretein belül az előző évek eredményeivel, valamint a soron következő évad Újdonságaival. Az idei esztendő mérföldkő a Program életében, hiszen országosan 1505 helyszínen 6 millió elvégzett vizsgálatot tudhat maga mögött.  A téma fontosságára való tekintettel a konferencia teltházas környezetben zajlott. Az eseményre meghívásra kerültek a programban résztvevő 74 szakmai és civil szervezetek vezetői, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért Felelős Államtitkárság Sportszakmai Főosztály, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális Ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárság Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya, Nemzeti Drogmegelőzési Koordinációs Osztály, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárság, Családügyi és Nőpolitikai Főosztály, Földművelésügyi Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárság, Földművelésügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, Állami Egészségügyi Ellátó Központ Alapellátási és Ellátás Szervezési Főosztály, Országos Közegészségügyi Intézet, Integrált Jogvédelmi Szolgálat, Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal, ORFK – OBB Rendészeti főigazgatóság és World Health Organization (WHO) – Egészségügyi Világszervezet vezetői, vezető tisztségviselői. A 141 fős szakmai konferencián ünnepélyesen került a Megelőzés Éve 2018-2019 kihirdetésre, a himnuszt követően bemutatásra került a Sikeresen teljesült 1500+ helyszín - Sikeresen elvégzett 6 millió vizsgálat (2010-2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017) eredményei, tapasztalatai, több szakmai előadás kíséretében. A konferencián kidolgozásra és elfogadásra került a 2018. évad szakmai protokoll, kivitelezési terve, és a kapcsolódó szakmai programok összekapcsolása. A Program 2018-ban is szorosan igazodik az Európai Uniós irányelvekhez, a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjához és a WHO, ENSZ világnapi eseményeihez.

A konferencia keretében bemutatásra került az Európa Unió Európai Regionális Fejlesztési alap támogatásával megújult új eszközökkel felszerelt speciális szűrőállomás, új korszerű vizsgálati eszközök, mely Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központja. További újdonság 2018-tól bővített tartalommal  9db  Ipad Air monitoron a diagnosztizálni kívánt területek bemutatására létrehozott fejlesztés, valamint a kamion előtti területen az új életmód sátrak, közel 30 Életmód Pont valamint a kibővített látványos anatómiai bemutató, és a világviszonylatban is egyedinek számító Ismert meg az Emberi Testet Virtuális 3D Anatómiai Mozi Sátor, Samsung Gear VR virtuális szemüvegek bővített tartalommal, melyek közel 200 helyszínen lesznek elérhetőek a magyar társadalom részére 2018 évadban. A szakmai programot a fogadást megelőzően idén is elegáns megleptetés műsorok zárták.

Köszönjük mindenkinek a részvételt és mellékeljük a megnyitón készült képeket.

Szűrőprogram

 

Tisztelettel:

Prof. Dr. Kiss István
Szakmai Bizottság elnöke

Dr. Barna István
MAESZ Programbizottság

Dankovics Gergely
Programigazgató

European National Healthcare Program
Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020
Központi Programiroda:
H-2000 Szentendre Deli Antal út 39/4.
Telefon: (+36) 20 318-4997
Web: www.egeszsegprogram.eu

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Következő esemény

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

 

Az ESMO eseményekről, tanfolyamokról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://www.esmo.org/

Emlékeztető

 

A
Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet,
jogosult
az   SZJA 1 %  - ának
befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.


Kérjük,
hogy
adója 1%-ával támogassa Társaságunkat,
ezzel is elősegítve az általunk kitűzött célok megvalósítását,
melyek:
egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés
Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelőzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

 

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk,
melyre a támogatást várjuk:
19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

 



 

A MOT® - tagdíj összege 2024-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

 

Tisztelettel kérjük, hogy a nevet és pecsétszámot (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>