Nukleáris medicinai módszerek a hasnyálmirigy-daganatok diagnosztikájában

A hasnyálmirigyrák prognózisa szorosan összefügg a daganatok hisztológiai eredetével és a betegség stádiumával. Mivel a betegség a felismerés idejében, a legtöbb esetben előrehaladott, a kezelési lehetőségek korlátozottak. A nukleáris medicina hibrid technikái (SPECT/CT, PET/CT, PET/ MR) és a különböző terápiák fejlesztése fontos szerepet játszik a hasnyálmirigy-daganatok diagnosztikájában és kezelésében. A mérések hasznosak a biológiai viselkedés jellemzésében, amelyek segítségével a daganatok korai stádiumban felismerhetők, elősegítik a betegek kezelését, az optimális terápiák (pl. célzott terápiák) megválasztását. A szerzők a nukleáris medicina technikák szerepét tárgyalják a hasnyálmirigy-daganatos betegek vezetésében.

E-mail cím:
Jelszó:
KÉPES ZITA1, GARAI ILDIKÓ1,2, BORBÉLY KATALIN3 1Orvosi Képalkotó Klinika, Nukleáris Medicina Tanszék, 2ScanoMed Orvosi Diagnosztikai Oktató és Kutató Kft., 3Országos Onkológiai Intézet, PET/CT Ambulancia, Budapest
a szerző cikkei

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

November 11.

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Kérjükhogy adója 1%-ával támogassa Társaságunkatezzel is elsegítve az általunk kitzött célok megvalósítását, melyek:egészségmegrzés, betegségmegelzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés

Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2021-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

Tisztelettel kérjük, hogy a nevét és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>