MOT® Gyógyszerterápiás Szekció 1. hírlevél

Kedves Kollégák!

A gyógyszeres terápia az onkológia legdinamikusabban fejlődő ága. Hónapról hónapra zárulnak le sikeresen klinikai vizsgálatok, ez a terápiás algoritmusok gyors változását eredményezi. Célunk a honlapon egy új rovat indítása, melyben röviden beszámolunk az FDA által törzskönyvezett legújabb készítményekről. Bízunk abban, hogy ezzel segítséget nyújtunk a lehetőségek közötti eligazodásban.

Üdvözlettel: Küronya Zsófia MOT® Gyógyszerterápiás Szekció elnöke 

2020.12.18.

Az FDA jóváhagyta a relugolix (Orgovyx) alkalmazását a HERO fázis 3-as vizsgálat eredményei alapján (NCT03085095) előrehaladott prosztata daganatban szenvedő betegeknél. A vizsgálatban a relugolix alkalmazása közel egy év alatt jelentősen megnövelte a tartós tesztoszteronszint csökkenését mutató betegek arányát, összehasonlítva a standard leuprolid alkalmazásával. A kezelés a kardiovaszkuláris események kockázatát is több mint felével csökkentette. A relugolix jelenleg az első és egyetlen orális gonadotropin-felszabadító hormon (GnRH) receptor gátló, amely előrehaladott prosztata daganatos betegeknél hatékony és biztonságosan alkalmazható. 

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

November 11.

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Kérjükhogy adója 1%-ával támogassa Társaságunkatezzel is elsegítve az általunk kitzött célok megvalósítását, melyek:egészségmegrzés, betegségmegelzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés

Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2021-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

Tisztelettel kérjük, hogy a nevét és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>