Hasnyálmirigy-daganatok hagyományos képalkotása napjainkban, az UH, CT és MR jelentősége – Tények és lehetőségek

A modern képalkotó eljárások, beleértve a CT- és MR-diagnosztikát, a pankreásztumoros elváltozások felismerésében, karakterizálásában, kiterjedésének meghatározásában, operálhatóságuk megítélésében és a kezelésre adott válasz értékelésében, valamint a betegek követésében is jelentős szerepet játszanak. A jelen cikk a hasnyálmirigy-daganatok korszerű diagnosztikájában használatos konvencionális képalkotó modalitásokat, a hagyományos és kontrasztanyagos hasi UH-vizsgálatot, a CT- és MR-vizsgálatok legújabb kutatások eredményeit alkalmazó standard protokolljait és ezek helyét és diagnosztikus értékét tekinti át a szolid és cisztózus neopláziák ellátásában. Ezen túlmenően röviden kitér az erőteljes fejlesztés alatt álló, jövőben várhatóan a klinikai gyakorlatba is beépülő, a digitális képalkotással nyert adatok mesterséges intelligencia alapú feldolgozásával elérhető további lehetőségekre.

E-mail cím:
Jelszó:
JEDERÁN ÉVA Országos Onkológiai Intézet, Onkológiai Képalkotó és Invazív Diagnosztikai Központ, Budapest
a szerző cikkei

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Következő esemény

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Kérjükhogy adója 1%-ával támogassa Társaságunkatezzel is elsegítve az általunk kitzött célok megvalósítását, melyek:egészségmegrzés, betegségmegelzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés

Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2021-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

Tisztelettel kérjük, hogy a nevét és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>