A hasnyálmirigyrák sebészi kezelése

A pankreász duktális adenokarcinómája (PDAC) a hasnyálmirigy leggyakoribb tumora, az összes hasnyálmirigy-daganat mintegy 95%-át teszi ki. A PDAC jelenleg a 12. leggyakoribb daganat, ugyanakkor a 7. leggyakoribb daganatos halálozási ok világszerte. A PDAC incidenciája Amerikában és Európában (így Magyarországon is) növekszik, miközben a halálozási mutatók alig javulnak. A PDAC kezelésében az R0 reszekció jelenti az egyetlen kuratív lehetőséget. Az elmúlt években a PDAC miatt végzett műtétek halálozása jelentősen csökkent, centrumokban 5% alatt tartható. A műtéti radikalitás határai kitolódtak, az R0 reszekció elérésének érdekében a hasnyálmirigy körüli nagyvénák en bloc reszekciója elfogadottá vált. A sebészi kezelést kombinált onkológiai kezeléssel kiegészítve minél több korai, nyirokcsomóáttétet még nem adó tumor R0 reszekciójával lehetne a túlélést javítani.

E-mail cím:
Jelszó:
BURSICS ATTILA Uzsoki Utcai Kórház, Sebészeti-Onkosebészeti Osztály, Budapest
a szerző cikkei

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

November 11.

ESMO tagság

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy érvényes MOT® tagság esetén az ESMO (European Society for Medical Oncology) éves tagsági díját Társaságunk megtéríti. A kedvezmény igénybevételének módjáról, illetve további kedvezményekről megújult honlapunkon (www.oncology.hu) olvashat.

Emlékeztető

 

A Magyar Onkológusok Társasága®, mely közhasznú civil szervezet, jogosult az   SZJA 1 %  - ának befogadására, amennyiben javára ilyen felajánlás történik.

 

Kérjükhogy adója 1%-ával támogassa Társaságunkatezzel is elsegítve az általunk kitzött célok megvalósítását, melyek:egészségmegrzés, betegségmegelzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, tudományos tevékenység, kutatás, ismeretterjesztés

Szakmai és tudományos tevékenységünkkel hozzájárulunk a rosszindulatú daganatos betegségek keletkezésével, megelzésével, kimutatásával és kezelésével kapcsolatos ismeretek gyarapításához és azok elterjesztéséhez.

Segítségüket megköszönjük,
a támogatás felhasználásáról - az előírásoknak megfelelően - nyilvános tájékoztatást, elszámolást adunk.

 

Adószámunk, melyre a támogatást várjuk: 19000479-2-43

 

Teljes tájékoztató >>

  

MOT® - tagdíj összege 2021-ben is változatlan,

 

40 év alattiaknak (diplomások): 2.000,- Ft
szakdolgozóknak (diplomások is): 2.000,- Ft
40 év feletti diplomásoknak: 5.000,- Ft
nyugdíjasoknak, tiszteletbeli tagoknak,orvostan- és  Ph.D. hallgatóknak (max.4évig) a tagság ingyenes

 

A MOT® bankszámlaszáma:
OTP Bank, 11709002-20335665

Tisztelettel kérjük, hogy a nevét és pecsétszámát (ha van) a közlemény rovatban szíveskedjenek feltüntetni.

 

Teljes tájékoztató >>